Bedrijfsbezoek Camaro

Bedrijfsbezoek Camaro


- 17 januari 2016 -


Camaro, je kent ze wel van de mooie, kleurige duikpakken. Maar dat is niet het meest unieke aan de Camaro pakken. Het speciale aan deze pakken is dat het grootste deel van de productie van de duikpakken in Oostenrijk is gelegen.


Time To Dive ging er op bedrijfsbezoek, inclusief rondleiding in de productie afdeling.


Grote neopreen lappen aangeleverd vanuit China. In de fabriek in Oostenrijk wordt deze neopreen dan verwerkt tot de duikpakken die jullie als duikers kennen.


Wat mij enorm verbaasde is dat in deze moderne tijd van automatisering, bij de productie van duikpakken er overwegend manueel werk wordt geleverd. Zeer specifiek handwerk voor elk pak dat de naam Camaro krijgt.


De eerste stap is het uitsnijden van de patronen uit grote neopreen lappen, uiteraard in de juiste kleur.

Vervolgens worden die uitgesneden, armen, benen en rugstukken aan elkaar gezet.

Voor dunne neopreen toepassingen zoals de Aquaskins wordt dit enkel verlijmd. Dit is een heel secuur werkje om elk onderdeel op de juiste manier aan elkaar te lijmen. Respect voor de vrouwen die een hele reeks van deze pakjes met vaste hand verlijmen.


De dikkere duikpakken worden gelijmd, gestikt en opnieuw gelijmd om de naden weg te werken en te zorgen voor een stevig pak.


En dan zijn er nog de droogpakken natuurlijk. De verschilende onderdelen (boven lichaam, kap, benen, sokjes of laarzen) noem het modules, worden aan elkaar gelijmd. Ook hier wordt elk pak met de hand afgewerkt.

Werken met modules bezorgt Camaro een grote flexibiliteit. Het gaat zelfs zo ver dat je als klant jouw eigen specifieke pak kan bestellen. Camaro werkt dit order af speciaal voor jou. Aan jou dus de keuze of je sokken of laarzen aan je pak wilt hebben. Jouw pak krijgt dus een unieke samenstelling waarover je zelf kan beslisen.

In dit geval wandel je natuurlijk de duikwinkel niet buiten met een droogpak, je zal nog een kleine 3 weken moeten wachten op jouw unieke pak.


Bovendien geeft Camaro garantie op de kwaliteit van zowel de neopreen als de ritsen in het pak. Die garantie wordt vertaald in een "3 year no questions asked " programma.

Tot 3 jaar na aankoop, kan je met je pak teruggaan naar Camaro (lees de duikwinkel waar je het pak kocht) en wordt een scheur gerepareerd.


Stel dat je pak 2 jaar oud is en je scheurt je knie open aan oesters, dan nemen zij zonder vragen te stellen de reparatie op zich, indien er geen reparatie meer mogelijk is dan krijg je zelfs een volledig nieuw pak.


Camaro is niet de goedkoopste pakken producent maar als je bovenstaande feiten in overweging neemt, krijg je waar voor je geld én bovendien eerlijk geproduceerde duikpakken.


Time To Dive heeft in ieder geval inkopen gedaan voor de winkels te Hasselt en Leuven.


Bovendien kan je bij Time To Dive alle Camaro pakken bestellen via de matentabel bij ons aanwezig.


www.camaro.at

  info@timetodive.be                                                                  TIME TO DIVE Hasselt / Leuven / Halen                                  www.TIMETODIVE.be