Atomic seminarie

Atomic seminarie


- 31  mei 2016 -


Een dagje spelen met Atomic duikmateriaal...of nee het was een workshop omtrent Atomic producten. Eigenlijk komt dat op hetzelfde neer.


In de ochtend staat er een kennismaking met de producten op het programma, aangezien we reeds vertrouwd zijn met een reeks producten wordt het een sessie voor gevorderden.

Atomic wordt vooral gekenmerkt voor vernieuwende producten en hoge kwaliteit. Enkel het beste is goed genoeg, dat merk je af en toe natuurlijk wel in de prijs....


Jochen weet ons telkens weer met iets nieuws te verbazen dat we zelf nog niet hadden ontdekt in dat specifieke product.


Enkele van die meer specifieke kenmerken wil ik hier even delen.


Het subframe mask is erg flexibel en stevig, je kan er zelfs over lopen.... haha ja het zal wel. We geloven het niet? Geen probleem, Jochen daagt me uit om over zijn persoonlijk masker te lopen. Buiten een beetje stof is er niks te merken aan het masker.


De snorkel heeft een extra buisje in de snorkelbuis, net voor het ventiel, waardoor er geen enkele waterdruppel in je mond terecht mag komen.


De ademautomaten hebben pas onderhoud nodig na 300 duiken dankzij een uniek patent dat ervoor zorgt dat er niet continu druk wordt uitgeoefend op de zitting.Na de lunch break en nadat we al onze vragen over de maskers, vinnen, ademautomaten zijn beantwoord, is het tijd voor het technische deel.


We gaan aan de slag met de eerste en tweede trap van de ademautomaten. We leren ze helemaal open te gooien en ze dan Lego gewijs terug in elkaar te zetten zonder dat er onderdelen overschieten.

Zeer precies werk met erg kleine onderdelen maar gelukkig kan ik terugvallen op mijn erg uitgebreide Lego ervaring uit mijn kindertijd. Ik slaag er dan ook meerdere keren in om de ademautomaat uit elkaar te halen en terug tot een werkbaar geheel ineen te zetten.


Ineens komen we tot het besef dat de middag alweer voorbij is. Time flies when you're having fun!


Het was zeker en vast fun maar ik heb ook vooral veel bijgeleerd over de werking van een ademautomaat en dat het allemaal heel erg precies werk is, wil je een werkende automaat afleveren.


Bedankt Jochen voor de volledige uitleg!www.atomicaquatics.com
  info@timetodive.be                                                                  TIME TO DIVE Hasselt / Leuven / Halen                                  www.TIMETODIVE.be